Digital Investigation

Case: Huisfeestje

Jaloezie op de werkvloer.

Als u hoort dat de privacy van een medewerker geschonden wordt en dit zijn of haar functioneren belemmert, kunt u hiermee in uw maag zitten. Biedt u hulp of dient u zich niet te bemoeien met privékwesties? Het wordt minder complex als het een situatie betreft waarbij een medewerker via zakelijke communicatiekanalen wordt lastiggevallen. Dit is in meerdere opzichten niet goed voor het bedrijf en de medewerker. U moet actie ondernemen. Dat is precies wat onze cliënt afgelopen jaar deed. 

Het is bijna weekend en onze bedrijfsrechercheur krijgt een telefoontje van een HR-manager. ‘’Een medewerkster van ons heeft pas een kleine week haar nieuwe zakelijke 06-nummer in gebruik en ontvangt seksueel getinte WhatsApp-berichten van onbekende mannen. Het nummer is enkel voor zakelijke doeleinden gebruikt en ze vindt het erg vervelend, omdat ze niet weet welke intenties de mannen hebben, hoe ze aan aan het nummer komen en welke gegevens er nog meer bekend zijn bij hen.’’

Onze vrouwelijke bedrijfsrechercheur (het slachtoffer is een vrouw) gaat gelijk aan de slag. Een gesprek met het slachtoffer staat dezelfde avond nog gepland, maar via OSINT (open source intelligence, oftewel het legaal verzamelen van informatie uit toegankelijke bronnen) probeert ze alvast te achterhalen of het nummer eventueel online te vinden is. Het telefoonnummer blijkt nergens online te staan. De kans dat het lek zich binnen de organisatie bevindt wordt aannemelijker. Echter, door de onvoorspelbaarheid van dit soort onderzoeken waken we voor tunnelvisie. Een dader buiten de organisatie wordt niet uitgesloten.

Tijdens het gesprek met het slachtoffer vroegen we of zij zelf kwaadwillende(n) op het oog had. Dit was niet het geval. We namen de telefoon en social media accounts tijdelijk over en onze rechercheur kroop in de rol van het slachtoffer. Dat recherchewerk geen 9 tot 5 baan is, blijkt maar weer. Ze koos ervoor het gesprek aan te gaan met de op het oog meest geïnteresseerde man om de bron en het motief te achterhalen. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds en zélfs ’s nachts werd er over en weer geappt. Bezeten is een groot woord, maar de man had er veel voor over om een afspraakje af te dwingen.

De man (24) wist angstvallig veel over het slachtoffer, maar wilde niet zeggen hoe hij aan het nummer kwam. Wat ‘teasen’ met woorden (‘’Ik wil wel afspreken, maar dat ik niet weet hoe je mijn nummer hebt staat me in de weg.’’) bleek een gouden zet. Uiteindelijk zei de man: ‘’Oké dan. Ik was van de week op een huisfeestje en sprak met een dame die zei dat ze een collega had die van gezellige afspraakjes met types zoals ik houdt. Nadat ze foto’s van je liet zien gaf ik aan dat je leuk bent. Ik kreeg je nummer op één voorwaarde: dat ik jou niet zou vertellen hoe ik aan je nummer kwam. Dat vond ik wel vreemd, maar je ziet er zo goed uit.’’

Na doorvragen over het uiterlijk van de dame die het zakelijke telefoonnummer gaf, was de omschrijving zo duidelijk dat de HR-manager direct wist om wie het ging. De verdachte is op dinsdag uitgenodigd voor een confronterend gesprek met ons. Ze wilde hier vrijwillig aan meewerken. Nadat we haar confronteerde met de bewijslast bekende de dame in kwestie dat ze het niet kon verkroppen dat haar collega, wie in haar ogen altijd werd voorgetrokken, een loonsverhoging kreeg terwijl haar verzoek was afgewezen.

De dame in kwestie is op staande voet ontslagen. Zowel het bedrijf als het slachtoffer hebben besloten geen aangifte te doen. De man is na het doorgeven van de voor ons benodigde informatie vriendelijk bedankt, waarna het contact direct werd verbroken. Uiteindelijk was ook hij maar voor het karretje gespannen voor de slinkse actie van de dader. Hij is niet op de hoogte gesteld van het feit dat hij contact had met onze rechercheur in plaats van de dame die hij dacht te spreken. Het slachtoffer heeft een ander zakelijk nummer gekregen. Case closed.

Digital Investigation staat voor professioneel en integer bedrijfsrecherche onderzoek. Dit is een fictieve case gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Uw vraagstuk is bij ons in veilige handen. Samen naar een veiligere digitale wereld. 


De dame op de foto is niet betrokken bij het onderzoek (rechtenvrije foto).

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Deze case valt onder bedrijfsrecherche, digitaal forensisch onderzoek en OSINT. Heeft u te maken met een soortgelijke situatie of kunnen wij iets anders voor u betekenen? Neem gerust contact met ons op of laat uw gegevens achter. Één van onze specialisten neemt contact met u op om vrijblijvend de mogelijkheden voor uw vraagstuk met u te bespreken.

info@digital-investigation.nl

+31 (0)35 677 4411