Digital Investigation

De rechterlijke macht, de advocatuur en rechtzoekende partijen, maken steeds meer gebruik van deskundige digitaal forensische experts. Door de toenemende complexiteit en de grote financiële belangen voor de betrokken partijen, is er altijd behoefte aan een grote mate van deskundigheid.

Digital Investigation is internationaal gecertificeerd en aangesloten bij zowel Politie en Justitie (POB-1162) als het Landelijke Register Gerechtelijk Deskundigen (LRGD-D0088) voor het verrichten van deskundige digitaal forensische onderzoek. Hierdoor zijn alle onderzoeksbevindingen die Digital Investigation vindt tijden het onderzoek te gebruiken in strafrechtelijke procedures.

Het Landelijke Register Gerechtelijk Deskundigen (LRDG) brengt cybersecurity deskundigen en de verschillende partijen met elkaar in contact. Het is namelijk lang niet altijd duidelijk wie als deskundige in een strafrechtelijke zaak het beste het onderzoek kan verrichten/leiden. Het kan soms lastig zoeken zijn naar welke persoon de beste deskundig is op het gevraagde terrein is. En of die persoon ook in staat om op de juiste manier onderzoek te doen en te rapporteren.

Om in het register van het LRDG te worden opgenomen moet de persoon of instelling voldoen aan bepaalde voorwaarden. De voorwaarden liggen zowel op het vlak van vakdeskundigheid als kennis van de juridische aspecten.

Digital Investigation (en daarmee ook oprichter Wim Verloop) heeft ruime ervaring op het gebied van forensisch ICT onderzoek. De kennis hiervoor is onder andere opgedaan bij het bedrijf One eSecurity onder leiding van Jess Garcia en het SANS Institute (sinds 2006).

Zullen we je meer vertellen?

Wil je weten hoe Digital Investigation de digitale veiligheid van jouw organisatie kan versterken? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

  • We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Liever zelf bellen?
Greg l'Ami (accountmanager security) staat je graag te woord: 06 558 331 93

Greg l'Ami (Account manager)