Digital Investigation

Cybersecurity

Houd hackers buiten de deur.

In een rap tempo worden IT-systemen met elkaar verbonden en nieuwe technieken in gebruik genomen. De impact van ICT-infrastructuren op bedrijfsprocessen wordt steeds groter. Misgelopen omzet en imagoschade door downtime wilt u te allen tijde voorkomen. De gemiddelde financiële schade na een hack op een Nederlands bedrijf bedraagt € 74.000,-. Wij helpen u met een toekomstbestendig security beleid en zorgen er met onze diensten voor dat cyberincidenten voorkomen worden.

Vrijblijvend intakegesprek

Zonder goed security beleid is het niet de vraag óf u slachtoffer wordt van een cyberincident, maar wanneer u slachtoffer wordt van een cyberincident.

Network Security Monitoring

Network Security Monitoring is het analyseren van al het verkeer dat over uw netwerk gaat met behulp van Deep Packet Inspection (DPI). We verzamelen en analyseren data om verdacht nverkeer te detecteren. In geval van een verdachte situatie ontvangt u van ons een melding. Daarnaast verstrekken we periodiek analyses en rapportages.

Cloud Security Monitoring

Tijdens Network Cloud Monitoring wordt de beveiligingsstatus van cloudgebaseerde IT-infrastructuren geëvalueerd. Met behulp van verschillende tools kunnen wij de beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van deze omgevingen proactief in de gaten houden bewaken om problemen te voorkomen of op te lossen, voordat ze de eindgebruikservaring beïnvloeden.

Cyber Security Assesment

Met deze methode analyseren wij de veiligheidscontroles en het vermogen hiervan om kwetsbaarheden te identificeren, hiaten te minimaliseren of belanghebbenden op de hoogte te houden over de cyberveiligheid van uw bedrijf. Dit is van cruciaal belang om te bepalen of uw bedrijf voorbereid is op verdediging tegen bedreigingen van buitenaf. We voeren een risico-inschatting en evaluatie uit, gevolgd door periodieke controles. Continu monitoren en evalueren is belangrijk om veranderingen te detecteren en het overzicht over het risicobeheersingsproces te houden.

Vulnerability Management

Cybercriminelen maken vaak gebruik van kwetsbaarheden in het netwerk of applicaties om binnen te komen. Vulnerability Management is het proces van identificeren, evalueren, behandelen en rapporteren van kwetsbaarheden in systemen en de software die erop draait. Door de risico's inzichtelijk te maken, weet u hoe u moet handelen om de kans op een cyberaanval aanzienlijk te verkleinen. Vulnerability management is een onderdeel van een cyber security assesment, maar kan ook los afgenomen worden.

Pentest

Tijdens een pentest kruipen onze ethical hackers in de huid van kwaadwillende hackers en proberen ze binnen de afgesproken kaders in te breken in jouw systemen. Een andere methode om kwetsbaarheden bloot te leggen is een vulnerability scan, waarmee de beveiligingsstatus geautomatiseerd in kaart wordt gebracht. Een pentest voert u uit om de cyberweerbaarheid van uw organisatie tot in detail wilt inspecteren en een vulnerability scan is ideaal voor het opsporen van de bekende beveiligingsfouten.

SIEM

SIEM (Security Information and Event Management) is een combinatie van soft- en hardware die loginformatie op een semi-geautomatiseerde manier verzamelt, combineert en analyseert, zodat kwetsbaarheden in een vroeg stadium gesignaleerd kunnen worden. Met behulp van intelligente software wordt log-informatie geanalyseerd om afwijkende datastromen of patronen te signaleren. In geval van een verdachte situatie geeft het systeem een melding, waarna een geautomatiseerde- of handmatige handeling volgt.

Phising

Phising is een vorm van cybercriminaliteit via e-mail, chat of sms. De schade bij Nederlandse bedrijven door phising stijgt ieder jaar. Slachtoffers ontvangen berichten die men naar valse omgevingen leidt zoals een nagemaakte website van een bank, verzekeraar of betaaldienst. De fraudeurs proberen bedrijfsgevoelige informatie afhandig te maken met alle gevolgen van dien. Preventieve maatregelen zijn noodzakelijk om dit te voorkomen. Denk hierbij aan spamfilters of medewerkerstrainingen.

AVG Monitoring

Om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming is structurele aandacht voor databescherming benodigd. Organisaties dienen inzichtelijk te hebben welke persoonsgegevens zijn verwerken en hoe zij deze beveiligen. Door periodieke monitoring houdt u hier zicht op. Of denk eens aan privacyboekhouding. Dit maakt het mogelijk om adequaat te handelen bij incidenten of snel te reageren op verzoeken om gegevens te bekijken, te corrigeren of te verwijderen.

Waarom kiest u voor Digital Investigation?

Digital Investigation staat voor professioneel en integer bedrijfsrecherche onderzoek naar diefstal en fraude. Ieder vraagstuk is uniek en daarom worden onze cases ook op die manier behandeld. Wij zijn internationaal gecertificeerd bij de Politie en Justitie (POB-1162), het Landelijke Register Gerechtelijk Deskundigen (LRGD) en de Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LDM). Al onze onderzoeksbevindingen zijn te gebruiken in civiel- en strafrechtelijke procedures. Uw kwestie is bij ons in goede handen. Bent u particulier? Wij kunnen u enkel van dienst zijn als u wordt bijgestaan door een advocaat of jurist. Voor nabestaanden die in het bezit zijn van apparatuur (ook vergrendeld), welke waardevolle documenten bevatten, maken we een uitzondering.

Sinds 2006...

...ondersteunen we mkb-bedrijven en multinationals uit binnen- en buitenland

 

Ons team...

...bestaat uit ervaren, getalenteerde, gecertificeerde en betrouwbare professionals.

 

Wij zijn...

...erkend door het Ministerie van Jusitie en Veiligheid en gelegitimeerd door de Politie.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust zelf contact met ons op of laat uw gegevens achter. Één van onze specialisten neemt graag vrijblijvend de mogelijkheden voor uw kwestie met u door.

info@digital-investigation.nl

+31 (0)35 677 4411