Digital Investigation

Cybersecurity

Houd hackers buiten de deur.

Cybersecurity is het beschermen van data, gebruikers, netwerken en apparaten tegen digitale aanvallen. Cyberaanvallen zijn gericht op het openen, wijzigen, vernietigen of openbaar maken van bedrijfsgevoelige informatie. In 80% van de gevallen is een aanval gericht op het onrechtmatig genereren van inkomsten. Het aantal cyberincidenten stijgt jaarlijks en ieder bedrijf kan slachtoffer worden: van overheden tot de plaatselijke groenteboer. Een goede cyber security strategie is dus onmisbaar om uw digitale omgeving te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

  • Maar 34% van de Nederlandse bedrijven ziet cybercrime als een risico.
  • Een cyberincident kost een Nederlands bedrijf gemiddeld € 74.000,-.
  • Slechts 12% van de Nederlandse bedrijven is zelf cyber security expert.

Vrijblijvend intakegesprek

Aanpak

Het is belangrijker dan ooit om inzicht te krijgen in de beveiligingsrisisco's van uw digitale omgeving. Een succesvolle cybersecurity strategie, waarbij apparaten, data, gebruikers en netwerken meerdere beschermlagen hebben, is noodzakelijk. Hackers worden steeds slimmer en innovatiever. Naarmate aanvallen gecompliceerde worden, moeten organisaties het vermogen om zich hiertegen te wapenen ook continu verbeteren.

De meest veilige strategie is een proactieve strategie die downfall voorkomt en ervoor zorgt dat de uitgaven, die gepaard gaan met incident response en digitaal forensisch onderzoek na een hack, beperkt blijven. Wij helpen met het identificeren van kwetsbaarheden en stellen een toekomstbestendige security roadmap voor u op. Naast deze preventieve aanpak bieden wij ook detectieve- en reactieve diensten aan om organisaties te beschermen.

Zonder goed security beleid is het niet de vraag of u slachtoffer wordt van een cyberincident, maar wanneer u slachtoffer wordt van een cyberincident.

Diensten

Network Security Monitoring

Network Security Monitoring is het analyseren van al het verkeer dat over uw netwerk gaat met behulp van Deep Packet Inspection (DPI). We verzamelen en analyseren data om verdacht nverkeer te detecteren. In geval van een verdachte situatie ontvangt u van ons een melding. Daarnaast verstrekken we periodiek analyses en rapportages.

Cloud Security Monitoring

Tijdens Network Cloud Monitoring wordt de beveiligingsstatus van cloudgebaseerde IT-infrastructuren geëvalueerd. Met behulp van verschillende tools kunnen wij de beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van deze omgevingen proactief in de gaten houden bewaken om problemen te voorkomen of op te lossen, voordat ze de eindgebruikservaring beïnvloeden.

Cyber Security Assessment

Met deze methode analyseren wij de veiligheidscontroles en het vermogen hiervan om kwetsbaarheden te identificeren, hiaten te minimaliseren of belanghebbenden op de hoogte te houden over de cyberveiligheid van uw bedrijf. Dit is van cruciaal belang om te bepalen of uw bedrijf voorbereid is op verdediging tegen bedreigingen van buitenaf. We voeren een risico-inschatting en evaluatie uit, gevolgd door periodieke controles. Continu monitoren en evalueren is belangrijk om veranderingen te detecteren en het overzicht over het risicobeheersingsproces te houden.

Vulnerability Management

Cybercriminelen maken vaak gebruik van kwetsbaarheden in het netwerk of applicaties om binnen te komen. Vulnerability Management is het proces van identificeren, evalueren, behandelen en rapporteren van kwetsbaarheden in systemen en de software die erop draait. Door de risico's inzichtelijk te maken, weet u hoe u moet handelen om de kans op een cyberaanval aanzienlijk te verkleinen. Vulnerability management is een onderdeel van een cyber security assesment, maar kan ook los afgenomen worden.

Pentest

Tijdens een pentest kruipen onze ethical hackers in de huid van kwaadwillende hackers en proberen ze binnen de afgesproken kaders in te breken in jouw systemen. Een andere methode om kwetsbaarheden bloot te leggen is een vulnerability scan, waarmee de beveiligingsstatus geautomatiseerd in kaart wordt gebracht. Een pentest voert u uit om de cyberweerbaarheid van uw organisatie tot in detail wilt inspecteren en een vulnerability scan is ideaal voor het opsporen van de bekende beveiligingsfouten.

SIEM

SIEM (Security Information and Event Management) is een combinatie van soft- en hardware die loginformatie op een semi-geautomatiseerde manier verzamelt, combineert en analyseert, zodat kwetsbaarheden in een vroeg stadium gesignaleerd kunnen worden. Met behulp van intelligente software wordt log-informatie geanalyseerd om afwijkende datastromen of patronen te signaleren. In geval van een verdachte situatie geeft het systeem een melding, waarna een geautomatiseerde- of handmatige handeling volgt.

Phishing

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit via e-mail, chat of sms. De schade bij Nederlandse bedrijven door phishing stijgt ieder jaar. Slachtoffers ontvangen berichten die men naar valse omgevingen leidt zoals een nagemaakte website van een bank, verzekeraar of betaaldienst. De fraudeurs proberen bedrijfsgevoelige informatie afhandig te maken met alle gevolgen van dien. Preventieve maatregelen zijn noodzakelijk om dit te voorkomen. Denk hierbij aan spamfilters of medewerkerstrainingen.

AVG Monitoring

Om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming is structurele aandacht voor databescherming benodigd. Organisaties dienen inzichtelijk te hebben welke persoonsgegevens zijn verwerken en hoe zij deze beveiligen. Door periodieke monitoring houdt u hier zicht op. Of denk eens aan privacyboekhouding. Dit maakt het mogelijk om adequaat te handelen bij incidenten of snel te reageren op verzoeken om gegevens te bekijken, te corrigeren of te verwijderen.

Monitoringsdiensten

Bedrijven hebben hun IT-systemen vaak onvoldoende ingericht om dreigingen en risico’s vroegtijdig te signaleren. Een firewall of antivirussoftware is lang niet genoeg om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. En dat terwijl er steeds hogere eisen worden gesteld aan (data)beveiliging, sancties er niet minder op worden en hacks een steeds grotere impact hebben.

Met goede security monitoring bent u er zeker van dat incidenten tijdig gesignaleerd worden, zodat u de juiste maatregelen kan nemen om incidenten te voorkomen. Met onze monitoringsdiensten (SIEM, NSM en CSM) monitoren wij uw ict-omgeving 24/7 en kunnen wij een aanval realtime detecteren. Wij voeren security monitoring uit vanuit ons eigen Security Operations Center (SOC).

Incident Response

Heeft u dringend hulp nodig? De snelheid van reactie in geval van een incident is cruciaal. U heeft de juiste kennis en processen nodig om de aanval te stoppen en de schade te beperken. Ons incident response team, dat bestaat uit ervaren security-experts en IT-specialisten, staan 24/7 voor u klaar om de digitale veiligheid te herstellen.

+31 (035) 677 4411

Incident Response Plan
Omdat hackers altijd onverwachts toeslaan, moeten organisaties beschikken over de capaciteit en middelen om goed voorbereid te zijn op incidenten. Mocht een incident zich, ondanks een goede cyber security strategie, toch voordoen, dan is het verstandig als u weet hoe u moet handelen. Wij kunnen u hiermee helpen door preventief een incident response plan op te stellen.

Foto van een man met een koptelefoon op die met een hand op zijn voorhoofd zit te lezen.

Voorkom...

... financiële schade en/of imagoverlies.

 

... downtime en stagnatie van bedrijfsprocessen.

 

... juridische gevolgen of toezicht door regelgevende instanties.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust zelf contact met ons op of laat uw gegevens achter. Één van onze specialisten neemt graag vrijblijvend de mogelijkheden voor uw kwestie met u door.

info@digital-investigation.nl

+31 (0)35 677 4411