Pentest

Regelmatig verschijnt in de media het nieuws dat een tiener weet binnen te komen in de computersystemen van bedrijven en instellingen. Vaak doen zij dit puur voor de ‘kick’ en voor de ‘fun’. Naast deze ‘onschuldige’ indringers, proberen ook echte criminelen bij uw gevoelige informatie te komen. Uw bedrijf loopt dan serieuze financiële schade én imagoschade.

 

Hoe kwetsbaar is uw IT infrastructuur?

Daar komt u snel achter door Digital Investigation een grondige Pentest uit te laten voeren. Een Pentest oftewel een Penetratietest /security-audit bestaat uit twee onderzoeken door ervaren auditors die bovendien een jarenlange ervaring hebben als ethisch hacker. It takes one to know one!

  1. Externe audit: toetsing hoe goed uw IT infrastructuur beveiligd is tegen aanvallen van buitenaf.
  2. Interne audit: beoordeling in welke mate uw interne netwerk bescherming biedt tegen ongeautoriseerd gebruik. Denk hierbij aan bescherming tegen aanvallers die door uw beveiliging willen breken, bescherming tegen medewerkers of externen die proberen bij uw gevoelige bedrijfsinformatie te komen.

Aan de hand van de uitkomsten, stellen onze auditors een rapport op. Dit rapport bestaat uit een complete beschrijving van de gevonden kwetsbaarheden en een advies om de beveiliging van uw computersysteem te verbeteren. In dit advies is uiteraard de mate van ernst opgenomen en de termijn waarop wij denken uw veiligheidsrisico te kunnen minimaliseren.

Wilt u meer informatie over een Pentest of wilt u deze aanvragen, klik dan hieronder op een van de buttons: