Security Monitoring

 

Detectie is de belangrijkste ontwikkeling in de strijd tegen cyber criminelen. Waarom? Omdat cybercriminelen niet stil zitten en steeds weer nieuwe methoden ontwikkelen om netwerken binnen te dringen. Ook ‘goed’ beveiligde ICT-infrastructuren met antivirus, firewalls, etc. Uw bedrijfsnetwerk continu monitoren, is de enige manier om aanvallen af te slaan.

 

Zo werkt Network Security Monitoring (NSM)

Om uw netwerkverkeer te kunnen analyseren op dreigingen plaatst DI sensoren (DI-Appliance) in uw ICT-infrastructuur en koppelt deze aan ons centrale security dashboard in ons SOC.
Dit doen we in samenwerking met uw eigen netwerk- en systeemspecialisten.
We richten samen de NSM-infrastructuur in en maken afspraken over de onderlinge taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Hierna gaat de dienst Netwerk Security Monitoring van start.

De voordelen van DI-NSM

✔︎ 24/7 Toezicht vanuit het DI Security Operations Centre (SOC)
✔︎ 100% Nederlandse ontwikkeling
✔︎ Voldoet aan Wet Meldplicht Datalekken
✔︎ Geen impact op het netwerk
✔︎ Versleutelde forensische opslag van meldingen

Onze monitoring dienstverlening staat altijd aan en analyseert uw netwerkverkeer 24/7. Vanuit het DI-SOC wordt er in het geval van een
serieuze dreiging direct contact opgenomen met uw organisatie. Samen zoeken we naar de beste oplossing om de dreiging af te kunnen wenden.
Indien noodzakelijk wordt er direct een Incident Response traject opgestart.

Digital Investigation biedt NSM-abonnementen aan waarin u bepaalt op welke tijdstippen en dagen in de week door ons SOC toezicht gehouden
wordt op uw netwerk en wij u berichten over eventuele dreigingen. U koopt als het ware het recht om gealarmeerd te worden binnen de overeengekomen tijdstippen.

 

Detectie van Advanced Persistent Threats (APT)

Met Netwerk Security Monitoring detecteert DI de meest recente malafide gedragingen op uw netwerk. Door onze jarenlange ervaring in forensische onderzoeken heeft DI vele malafide gedragingen verzameld en deze verwerkt in detectieregels voor Netwerk Security Monitoring. Meldingen worden in het DI-SOC gecorreleerd zodat zelfs APT-aanvallen worden gedetecteerd.

Altijd inzicht via het DI Security Dashboard

U heeft altijd inzicht in de functionaliteit van de dienstverlening via onze DI portaal. Via deze portaal kunt u het Security Dashboard bereiken waar u informatie kunt vinden over de meldingen, incidenten en rapportages. Zo kunt u op ieder moment inzicht krijgen in de Netwerk
Security Monitoring dienstverlening.

 

Het kloppend hart: de DI-Appliance

De DI-Appliance bestaat uit de meest geavanceerde software om de werking te kunnen garanderen. De DI-Appliance is ontwikkeld vanuit een "secure mindset". Zo worden de gegevens op het apparaat beveiligd opgeslagen, worden er beveiligde verbindingen opgezet naar het DI-SOC en is de broncode 100% openbaar en door DI gereviewd.
Dit maakt de DI-Appliance uniek!

idgdfabe

 

Incident Response

Wordt uw netwerk gehackt en kan de de eigen ICT afdeling het niet oplossen? Ook dan staat Digital Investigation 24/7 voor u klaar.

 

Wat kost Netwerk Security Monitoring?

De dienst Network Security Monitoring sluit volledig aan bij uw organisatie en wensen. De complexiteit van uw netwerk en de intensiteit van het gewenste bewakingsniveau bepalen de prijs.

 

Meer weten? Wij vertellen u graag meer over Network Security Monitoring. Bel 035-6774411 of neem contact op via het contactformulier op deze website.