Digital Investigation

Wat is Digitaal Forensisch Onderzoek?

Digitaal forensisch onderzoek is het proces waarbij digitaal rechercheurs achterhalen wat de oorzaak is geweest van een incident. Wie was er verantwoordelijk en welke gevolgen heeft dit gehad voor de organisatie die slachtoffer is geworden?

In een complexe en groeiende digitale wereld, is ook het domein van fraude en criminaliteit verschoven. Digitaal forensisch onderzoek helpt specifieke zaken aan het licht te brengen. Is er informatie gelekt? Welke handelingen zijn er verricht? Zijn er vermoedens van diefstal? Allemaal relevante vragen waar wij met forensisch onderzoek antwoord op kunnen geven.

Vertel me meer

Afbeelding van Digitaal Forensisch Onderzoek

Wanneer worden digitaal rechercheurs ingezet?

Digitaal onderzoek kan worden ingezet op het moment dat er een datalek (met mogelijk gevoelige bedrijfsinformatie) heeft plaatsgevonden, wanneer er vermoedelijk digitaal eigendom is gestolen of wanneer een organisatie op een andere manier het doelwit is geweest van fraude, bedrijfsspionage, phishing of een hack.

Na afronding van het onderzoek analyseren we alle informatie en vertalen we dit naar concreet bewijsmateriaal. Ons complete forensisch ict team is volledig gecertificeerd. Daardoor zijn alle onderzoeksbevindingen die door Digital Investigation worden geleverd te gebruiken in (gerechtelijke) procedures.

Op het moment dat een organisatie slachtoffer wordt van een digitale aanval telt iedere seconde. Ons Incident Response Team staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om in actie te komen.

Zo gaan we te werk

  1. Digital Investigation stelt alle sporen veilig die zijn achtergebleven op servers, digitale gegevensdragers (zoals laptops en telefoons) en andere relevante databronnen veilig.
  2. De forensisch onderzoeker start een uitgebreid onderzoek naar digitale sporen op het geleverde materiaal en identificeert alle relevante informatie.
  3. Vervolgens analyseren wij het bewijs en vertalen de digitale sporen naar geaccepteerd bewijsmateriaal.

De voordelen van Digitaal Forensisch Onderzoek door Digital Investigation

  • Alle geleverde onderzoeksbevindingen zijn te gebruiken in (gerechtelijke) procedures.
  • Onze forensisch onderzoekers zijn volledig gecertificeerd.
  • Digital Investigation is voorzien van een forensisch laboratorium.
  • Wij maken uitsluitend gebruik van internationaal goedgekeurde apparatuur en programmatuur.

Zullen we je meer vertellen?

Wil je weten hoe we forensisch onderzoek inzetten om de digitale veiligheid van jouw organisatie te versterken? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

  • We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Liever zelf bellen?
Greg l'Ami (accountmanager security) staat je graag te woord: 06 558 331 93

Greg l'Ami (Account manager)

  • Liever bellen dan mailen? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Heb je een specifieke vraag?