Digital Investigation

Wat is Digitaal Forensisch Onderzoek?

Digitaal Forensisch Onderzoek, ook wel forensisch ict genoemd, is een methode om sporen veilig te stellen van digitale gegevensdragers of servers. Een team van forensisch digitaal onderzoekers maakt een exacte kopie van de betreffende data en onderzoekt digitale sporen, op zoek naar relevantie informatie. Zelfs wanneer bepaalde sporen door de gebruiker zijn verwijderd kan Digital Investigation, door middel van forensische ict, deze sporen nog terugvinden en analyseren.

Vertel me meer

Afbeelding van Digitaal Forensisch Onderzoek

Wanneer maken we gebruik van forensisch ict?

Digitaal Forensisch Onderzoek kan worden ingezet op het moment dat er een datalek (met mogelijk gevoelige bedrijfsinformatie) heeft plaatsgevonden, wanneer er (vermoedelijk) digitaal eigendom is gestolen of wanneer een organisatie op een andere manier het doelwit is geweest van fraude, bedrijfsspionage, phishing of een hack.

Op het moment dat een organisatie slachtoffer wordt van een digitale aanval telt iedere seconde. Ons Incident Response Team staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar om in actie te komen.

Zo gaan we te werk

  1. Medewerkers van het forensisch laboratorium stellen sporen op digitale gegevensdragers veilig. Dit kunnen bijvoorbeeld laptops, telefoons en servers zijn. Vervolgens maken zij een exacte kopie voor het forensisch onderzoek.
  2. De forensisch onderzoeker start een uitgebreid onderzoek naar digitale sporen op de geleverde kopie en identificeert alle relevante informatie. Digitale sporen die door de gebruiker zijn verwijderd vinden zij ook terug.
  3. We analyseren het bewijs en vertalen digitale sporen naar geaccepteerd bewijsmateriaal.

De voordelen van Digitaal Forensisch Onderzoek door Digital Investigation

  • Alle geleverde onderzoeksbevindingen zijn te gebruiken in (gerechtelijke) procedures.
  • Forensische onderzoekers zijn volledig gecertificeerd.
  • Voorzien van forensisch laboratorium.
  • Er wordt uitsluitend gebruikgemaakt van internationaal goedgekeurde apparatuur en programmatuur.

Zullen we je meer vertellen?

Wil je weten hoe we forensisch onderzoek inzetten om de digitale veiligheid van jouw organisatie te versterken? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

  • We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Liever zelf bellen?
Greg l'Ami (accountmanager security) staat je graag te woord: 06 558 331 93

Greg l'Ami (Account manager)

  • Liever bellen dan mailen? Vul dan uw telefoonnummer in.
  • Heeft u een specifieke vraag?