Digital Investigation

Wat is forensisch ICT?

Forensisch ICT bestaat uit het onderzoeken van sporen op digitale gegevensdragers, zoals mobiele telefoons en laptops, om bewijsmateriaal te verzamelen. Doordat wij in het bezit zijn van alle relevante vergunningen en certificeringen, zijn onze bevindingen te gebruiken als geaccepteerd bewijsmateriaal tijdens rechtszaken.

Vertel me meer

Afbeelding van Digitaal Forensisch Onderzoek

Telefoon uitlezen met behulp van forensisch ICT

Als aanvulling op een tactisch onderzoek komt het regelmatig voor dat er een mobiel device veiliggesteld en inhoudelijk geanalyseerd moet worden. Vaak is er belastend materiaal te vinden in de opgeslagen (chat)gegevens die een smartphone of ander mobiel device bevat, dat als bewijsmateriaal kan dienen. Middels forensisch ICT is Digital Investigation in staat om deze informatie te vinden, in bewaring te nemen en aan de opdrachtgever te presenteren in de vorm van een gedetailleerde rapportage.

Er zijn veel verschillende manieren om telefoons en andere mobiele devices uit te lezen en te analyseren. Er zijn softwarepakketten, maar ook complete apparatuur om op een forensisch verantwoorde wijze data veilig te stellen van diverse mobiele devices. Digital Investigation heeft alle kennis en middelen in huis om data van vrijwel ieder apparaat op een rechtmatige manier veilig te stellen.

Zelfs wanneer bepaalde data door de gebruiker is verwijderd kan Digital Investigation, door middel van forensische ICT, deze sporen toch herstellen en analyseren.

Vertel me meer

UFED (Universal Forensic Extraction Device)

Het belangrijkste bij een forensisch onderzoek is te zorgen dat de integriteit van het onderzoeksmateriaal gewaarborgd is en blijft. Om dit aan te tonen zijn verschillende methodes beschikbaar. Deze methoden zijn geïntegreerd in de meeste onderzoeksapparatuur. Digital investigation werkt met de zogenoemde UFED (Universal Forensic Extraction Device). UFED ondersteunt meer dan 31.000 apparaten van onder meer Apple en Android en de applicatie kan gegevens verzamelen afkomstig van mobiele telefoons, laptop, tablets, simkaarten, SD kaarten, GPS-apparaten, drones en meer.

Zullen we je meer vertellen?

Wil je weten hoe we forensisch ICT inzetten om de digitale veiligheid van jouw organisatie te versterken? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

  • We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Liever zelf bellen?
Greg l'Ami (accountmanager security) staat je graag te woord: 06 558 331 93

Greg l'Ami (Account manager)

  • Liever bellen dan mailen? Vul dan je telefoonnummer in.
  • Heb je een specifieke vraag?