Training: Hou Social Media leuk

 

Meeste 11/12-jarigen zijn actief op social media

De digitale wereld van kinderen die richting de middelbare school gaan, wordt steeds groter. Bijna elk kind in groep 7/8 heeft tegenwoordig al een smartphone. Ze zijn actief op verschillende social media, hebben een eigen YouTube kanaal en 'appen' buiten het klaslokaal met elkaar via een groepsApp in WhatsApp. De training 'Hou social media leuk!' maakt ze mediawijzer en bewuster over de mogelijkheden die deze grote, digitale wereld hen biedt. 

Ook op de middelbare school wordt deze digitale wereld alleen maar groter en daarmee ook de invloed op de leerling. Lesstof wordt gedeeld via internet en roosterwijzigingen doorgegeven door middel van WhatsApp. Tijdens de training wordt ook ingegaan op digitale etiquette: wat doe je wel en wat doe je niet op social media?

Uiteraard is de training ook geschikt voor leraren of als presentatie voor op een ouderavond.

 

Pesten op schoolplein wordt steeds vaker cyberpesten

Cyberpesten is voor anderen vaak minder zichtbaar. Tenzij vervelende berichten of privé-foto's via social media gedeeld worden. In een mum van tijd is de impact van cyberpesten dan wijd verspreid. Met de leerlingen wordt gesproken over vormen van cyberpesten. Wat je kunt doen als je zelf gepest wordt of als je merkt dat een klasgenoot, vriend of vriendin gepest wordt.

 

Tijdens de training komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe werkt het internet?
  • Google – de meest gebruikte zoekmachine
  • Social media do's en don'ts
  • Cyberpesten
  • Afspraken maken.
  •  

De afspraken die de leerlingen onderling maken aan het einde van de training worden verzameld door Digital Investigation en komen terug op een klassenposter, zodat de leerlingen zich aan de eigen gemaakte afspraken kunnen houden. Verder ontvangen de leerlingen na afloop van de training een certificaat van deelname met daarop de tekst: ‘Ik ben Social Media Smart!’.
Ervaren digitaal onderzoekers verzorgen de training voor bijvoorbeeld leraren, leerlingen en/of ouders. De duur van de training is een dagdeel en wordt op locatie van de school gegeven. De kosten voor de training zijn afhankelijk van uw wensen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

 
 

Zie ook:

Open Source Intelligence Social Media Intelligence Security Awareness