Digital Investigation

Wat is Network Security Monitoring (NSM)?

Network Security Monitoring, ook vaak NSM genoemd, is de kern van de dienstverlening waarbij we al het verkeer dat over uw netwerk gaat inhoudelijk analyseren. Dit doen we met behulp van Deep Packet Inspection (DPI).

We zien dan bijvoorbeeld zaken als malware dat verbindingen probeert op te zetten, surfen naar phishing-sites en verbindingen naar sites met ransomware. Verdacht netwerkverkeer wordt direct gemeld en periodiek worden de analyses en rapportages verstrekt.

Afbeelding Network Security Monitoring

Wanneer maken we gebruik van Network Security Monitoring?

Hoe sterk de preventieve maatregelen ook zijn, er is altijd een kans dat hackers toch doordringen. Om die reden is het belangrijk om het netwerk continu te monitoren, gevaren tijdig te ontdekken en daardoor direct te kunnen reageren.

Wanneer er zich bedreigingen voordoen nemen we direct contact op en zoeken we samen naar de best mogelijke manier om de dreiging af te slaan. Naast acute meldingen verzorgen we ook rapportages met periodieke bevindingen voor onze klanten.

Eenmaal gekoppeld aan ons Security Operations Center monitoren we 24/7 al het netwerkverkeer op verdachte gedragingen.

Vertel me meer

Zo gaan we te werk

Met Network Security Monitoring detecteren we de meest recente malafide gedragingen op je netwerk. Dat doen we door samen sensoren te plaatsen in het netwerk.

Door onze jarenlange ervaring in forensische onderzoeken hebben we veel verschillende dreigingen verzameld en deze verwerkt in detectieregels voor netwerkbeveiliging. Meldingen worden in ons Security Operations Center gecorreleerd, zodat zelfs APT-aanvallen kunnen worden gedetecteerd.

De voordelen van Network Security Monitoring door Digital Investigation

  • 24/7 toezicht vanuit ons Security Operations Center (SOC)
  • 100% Nederlandse ontwikkeling
  • Voldoet aan de Wet Meldplicht Datalekken
  • Geen impact op het netwerk
  • Versleutelde forensische opslag van meldingen
  • Ook van toepassing tijdens een incident om te zien of aanvallers nog in de omgeving zijn

Zullen we je meer vertellen?

Wil je weten hoe we netwerk monitoring inzetten om de digitale veiligheid van jouw organisatie te versterken? Vul onderstaand contactformulier in en we vertellen je alles over de mogelijkheden.

  • We nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op.

Liever zelf bellen?
Greg l'Ami (accountmanager security) staat je graag te woord: 06 558 331 93