Digital Investigation

OSINT

Verkrijg bewijslast via openbare bronnen.

OSINT (open source intelligence) is het legaal verzamelen van teksten, foto's, video's en audiofragmenten via openbaar toegankelijke bronnen. Informatie is in het huidige medialandschap overal en in overvloed te verkrijgen. Denk aan digitale kranten, televisieprogramma's, gerechtelijke uitspraken, verslagen van hoorzittingen of financiële gegevens van bedrijven en personen. En wat dacht u van social media? Wij gebruiken deze informatie voor het effectief bestrijden van criminele activiteiten in uw bedrijf.

Vrijblijvend intakegesprek

Het legaal verzamelen van informatie uit toegankelijke bronnen om criminele activiteiten te bestrijden.

Opsporingsinstanties en fraudebestrijders maken gebruik van vertrouwelijke informatie die men bewust of onbewust publiceert en met de wereld deelt. In vrijwel ieder onderzoek passen wij deze methode toe. OSINT helpt voorafgaand aan digitaal- of tactisch onderzoek met het verkrijgen van inzicht in een organisatie of individu. OSINT vervult meestal een ondersteunende rol voor het vergaren van achtergrondinformatie. De methode kan echter ook het hoofdbestandsdeel van een onderzoek zijn.

Onze OSINT-specialisten beschikken over een uitstekend analytisch vermogen en weten de vergaarde informatie op de juiste waarde in te schatten. Wij beschikken over diverse OSINT tools en -software, zodat wij na analyse en interpretatie een gedetailleerd verslag kunnen uitbrengen. Hoewel de tools hele specifieke informatie vergaren, wordt er door ons handmatig gezocht naar bewijsmateriaal op het internet wat vaak extra relevante informatie opbrengt.

Waarom kiest u voor Digital Investigation?

Digital Investigation staat voor professioneel en integer bedrijfsrecherche onderzoek naar diefstal en fraude. Ieder vraagstuk is uniek en daarom worden onze cases ook op die manier behandeld. Wij zijn internationaal gecertificeerd bij de Politie en Justitie (POB-1162), het Landelijke Register Gerechtelijk Deskundigen (LRGD) en de Landelijke Deskundigheidsmakelaar (LDM). Al onze onderzoeksbevindingen zijn te gebruiken in civiel- en strafrechtelijke procedures. Uw kwestie is bij ons in goede handen. Bent u particulier? Wij kunnen u enkel van dienst zijn als u wordt bijgestaan door een advocaat of jurist. Voor nabestaanden die in het bezit zijn van apparatuur (ook vergrendeld), welke waardevolle documenten bevatten, maken we een uitzondering.

Sinds 2006...

...ondersteunen we mkb-bedrijven en multinationals uit binnen- en buitenland

 

Ons team...

...bestaat uit ervaren, getalenteerde, gecertificeerde en betrouwbare professionals.

 

Wij zijn...

...erkend door het Ministerie van Jusitie en Veiligheid en gelegitimeerd door de Politie.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust zelf contact met ons op of laat uw gegevens achter. Één van onze specialisten neemt graag vrijblijvend de mogelijkheden voor uw kwestie met u door.

info@digital-investigation.nl

+31 (0)35 677 4411