Ziekenhuis beveiligt ICT-infrastructuur (pentest)

Een directeur van een ziekenhuis leest in de krant dat een webserver van een grote zorginstelling is gehackt. Door deze aanval zijn persoonsgegevens van ruim 2000 verslaafden op straat komen te liggen. Dit artikel doet de directeur beseffen dat het gevaar bestaat dat ook zijn ziekenhuis het doel kan zijn van een cyberaanval.

Om advies in te winnen nam de directeur contact op met de zorginstelling en die adviseerde vervolgens om Digital Investigation in te schakelen. Na een intakegesprek werd er in overleg met de directeur besloten om onder andere een Security Audit, oftewel een penetratietest (pentest) uit te voeren.

Na de opdrachtbevestiging slaagde de cyber security specialisten van Digital Investigation erin om binnen een paar uur één van de systemen binnen te dringen en hadden daarmee de volledige controle over een beheeraccount.

Aan de hand van de bevindingen werd er een rapport opgesteld waarin de kwetsbaarheden en adviezen uitgebreid werden beschreven. Aan de hand van dit rapport werd de beveiliging van de ICT-infrastructuur verbeterd.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.